NAJBOLJI ZABAVNI PARKOVI U AMERICI

Pripremili smo najlepši tekst za vas! Ovo je kratak vodič kroz spisak najpopularnijih zabavnih parkova u Americi, poređan po ličnom izboru urednika eworkandtravel veb sajta.

 

 

UNIVERSAL STUDIO

Najnoviji tematski park iz Universal porodice | Credits: Universal Orlando

Najnoviji tematski park iz Universal porodice | Credits: Universal Orlando

Juniverzal studio se nalazi na dve lokacije u Americi: u Orlandu (tačnije u blizini Kisimija) i u Los Anđelesu. Najveća atrakcija u ovom zabavnom parku je svet Harija Potera. Pored njega, u parku možete da uživate u vožnjama sa motivima iz animirane serije Simpsonovi, tu su i Osveta Mumije, Minionsi, Transformersi, Hodajući mrtvi i mnoge druge.

U Juniverzal Studiju u Orlandu imate dva parka tri parka. Krajem maja 2017. godine najavljeno je otvaranje trećeg koji se zove Vulkanski zaliv (Volcano Bay)!!!

Pre neku godinu su podelili parkove tako da se po jedna najbolja atrakcija nalazi u svakom od njih. Čak i je i svet Harija Potera podeljen! Preporuka je da kupite karte za oba parka, za sva tri parka, ali ako ste u stisci sa vremenom, vidite u kojem se nalaze vožnje koje se vama dopadaju, pa idite tu. Karte kupite onlajn barem dve do tri nedelje unapred, a vreme za posetu planirajte u poslednjem mesecu jer su tada manje gužve.

U Juniverzal Studiju Holivud imate jednu celinu, svet Harija Potera je tamo otvoren 2016. godine i ako ste našli smeštaj negde blizu Holivud Bulevara, do parka možete i metroom da dođete. Ako nekim slučajem imate ideju da prvo posetite istočnu obalu, pa onda zapadnu, evo vam jednog super predloga – na jesen se u  Juniverzalovim parkovima svaki drugi ili treći dan organizuje tematski park povodom Noći veštica. To je stvarno fenomenalno iskustvo i svakome bi ovo preporučili (ko nema problema sa srcem naravno).

Korisne adrese:

Universal Orlando Resort – okvirne cene za sve parkove kreću od 220 dolara. Ukoliko nabavite ID od Floride (tj. ukoliko budete bili na programu u ovoj državi) cene bi trebale da budu niže.
Universal Holywood – okvirne cene za jedan dan kreću od 105 dolara, a za dva od 130 dolara plus takse.

Halloween Horor Nights – na sajtu možete da izaberete u koji Juniverzal želite da idete, a cene za ovaj segment kreću od 70 dolara pa na više. Moguće je kupiti i Combo, odnosno da pola dana budete u normalnom parku, a kada se park zatvori na dva sata, da nakon toga pređete u Noć veštica ????

 

SIX FLAGS

six-flags-magic-mountain

Ovaj zabavni park se nalazi na 20 lokacija u Severnoj Americi! Od tih 20 lokacija, 12 čine zabavni parkovi, ostatak čine vodeni parkovi.

Prema ocenama posetilaca na više sajtova, najbolji zabavni park iz ove grupacije se nalazi u Kaliforniji i zove se Magična planina (Magic Mountain) i u njoj se nalazi čak 19 rolerkostera! Najviši rolerkoster na svetu se nalazi u parku Velika avantura (Great Adventure) u gradiću Džekson, Nju Džersi. Takođe, neke od najboljih rolerkoster vožnji u Americi se nalaze u Velikoj avanturi. Prema tome, Džekson bi bio dobar izbor ako biste bili ikako blizu tokom boravka na programu. Recimo, Wildwood, Ocean City, Atlantic City su na oko sat vremena vožnje kolima udaljeni od ovog zabavnog parka.

Najviši rolerkoster i drugi po brzini na svetu

Najviši rolerkoster i drugi po brzini na svetu

Druge lokacije na kojima možete posetiti ovaj zabavni park:

Great Escape – Queensbury, New York
Six Flags America – Largo, Maryland
Six Flags Discovery Kingdom – Vallejo, California
Six Flags Fiesta Texas – San Antonio, Texas
Six Flags Great Adventure – Jackson, New Jersey
Six Flags Great America – Gurnee, Illinois
Six Flags Magic Mountain – Valencia, California
Six Flags New England – Agawam, Massachusetts
Six Flags Over Georgia – Austell, Georgia
Six Flags Over Texas – Arlington, Texas
Six Flags St. Louis – Eureka, Missouri

Veb adresa: Six Flags glavni sajt – cene karata se kreću od 50 dolara.

 

CEDAR POINT

Cedar-Point

Ovo je zabavni park u kome deo studenata provede svoj radni deo programa. Kod nas na sajtu postoje i iskustva sa ovim poslodavcem. Sidar Point ima nadimak svetske prestonice rolerkostera i drugi je najstariji zabavni park u Americi. U njemu će vas čekati 71 vožnja! Od toga, čak 16 rolerkostera po čemu se ovaj park nalazi na drugom mestu po njihovom broju, odmah iza gore pomenute Magične planine koja pripada kompaniji Six Flags. Krajem septembra i tokom oktobra, takođe poput Juniverzal Studija organizuju tematske večeri inspirisane Halloween-om.

Nalazi se u gradiću Sandusky, država Ohajo.
Korisna adresa: Cedar Point veb sajt, cene ulaznica kreću od 45 dolara.


 

NASTAVIĆE SE…

May 8, 2017