KAKAV JE WILDWOOD drugi deo

NASTAVAK SA PRETHODNE STRANE

 

“Malo turističko mesto na Jersey Shore. Slično Atlantik Sitiju ali više za porodice i meni simpatičnije. Cape May koji je na pola sata busom je mnogo lepši (ali i skuplji).

Uglavnom su tipične lepe američke kuće i tzv. boardwalk na kome su načičkane radnje. Ogromne plaže i okean mi se uopšte nisu svideli jer su skroz različiti od Mediterana. Jako sitan pesak i sivkasto more sa velikim talasima. I naravno ogromni luna parkovi koji su glavna atrakcija, svi dolaze zbog njih.

Ne mogu da kažem da sam zažalio što sam otišao tamo (samo zbog blizine Njujorka) ali ne bih ponovo išao. Mene provod nije zanimao, a i da jeste tamo ne bih našao ništa za sebe. Na kraju ti to bude najmanje bitno jer se ubijaš od posla i ne možeš da ostaneš budan posle 1 noću jer ustaješ rano.

Klima je umerenija nego kod nas zbog blizine okeana. Visoka je vlažnost vazduha i par dana u nedelji mora da pada kiša. Velikih vrućina kao u Beogradu nije bilo. U septembru je osetno svežije.

Smeštaj je bio 90$ nedeljno (u septembru 65$) i bio je odličan. Internet, kuhinja, sve. Imao sam jednog cimera u sobi i dvoje u sobi do nas tako da nije bilo gužve.

Skoro svi kažu da se drugi posao lako nalazi što i jeste donekle tačno. Ali iskustva su individualna. Ja sam se dugo ubijao od traženja i na kraju našao kad sam najmanje očekivao. U principu najlakše je naći posao krajem juna ili sredinom avgusta kad Ameri koji tamo rade masovno odlaze zbog škole. Ali morate da se baš trudite. Bitno je i da se uklope rasporedi, za šta sam ja imao mnogo sreće.

Ujutru u principu možeš da očekuješ da radiš housekeeping (ali i za taj posao često traže isključivo devojke), a uveče imaš više opcija. Devojke generalno lakše nalaze posao, pogotovo ako pristojno izgledaju (naše prosečne devojke su njima lepotice). Znanje engleskog i nije neki faktor, osim za posao konobara. Moj engleski je jako dobar ali to poslodavca toliko i ne zanima.”

– Nikola. Još jedno dobro napisano iskustvo iz ovog grada možete u celosti pročitati u sledećem linku: Tony Lukes.

 

“Mesto je fantasticno ako hoces da se provedes ko bog, ali sad zavisi sta zelis.Meni je npr bilo tesko da gledam druge amere kako se brutalno zezaju,a ja da radim po 15-16 sati na dan,zbog cega sam i radio samo jedan posao i skoro svakodnevno se druzio sa domacim zivljem,video NY, Filadelfiju, AC, kupio neke sitnice,dosao kuci i ostao na nuli,ali sam se zato za to vreme legendarno proveo Smestaj: 90 bucks, nije lose, a vlasnici su nam davali da pravimo zurke svakodnevno…”

– Milan.

 

SVA ISKUSTVA IZ OVOG GRADA MOŽETE PROČITATI NA STRANICI ISKUSTVA IZ WILDWOOD, NJ.

 

 

vbr_1

May 15, 2017